Традиція  ліцею  -  духовна розмова…

31 березня уперше в ліцеї відбулася зустріч  батьківської громади з  Блаженнішим Любомиром Гузаром, єпископом Української греко-католицької церкви, кардиналом Католицької церкви,  членом ініціативної групи «Першого грудня». Ця подія відбулася за ініціативи директора ліцею, Народного вчителя України, Ганни Сазоненко.

Батьки отримали унікальну нагоду почути мудрі поради на найсокровенніші питання із  вуст  Блаженнішого, який підкреслив, що він також  уперше має нагоду зустрітися з батьками, а до цього спілкувався з учнями, студентами,  учителями.

Любомир Гузар закцентував увагу батьків  на вічних темах: любові до Бога, ближнього, як самого себе, необхідності самопізнання,  зазначивши, що  «водночас є багато причин для тривоги, і годі заперечити, що в нашому суспільстві бракує нормального діалогу».

Моральні аспекти взаємин між вчителями та учнями, батьками та дітьми стали основою духовної розмови. Блаженнійший  наголосив,  що дитину треба поважати та любити,  бо вона - дар Божий.

Мудрість і простота, високість духу і освіченість Любомира Гузара викликали щиру повагу і захоплення присутніх.  Розважлива розмова по-особливому сприймалася і змушувала   ліцейну родину співпереживати. Його розуміння сутності людського життя на Землі та мудрі поради надовго залишаться у серцях присутніх, сприятимуть духовному зростанню та переосмисленню пріоритетів буття.

Батьківська  громада  щиро вдячна та бажає Його Блаженству здоров’я та наснаги для подальшого духовного відродження українського народу.

   Кризький Ю.Ю., член  Батьківської ради  32 групи,Заслужений юрист України 

*****

Сьогодні відбулась особлива духовна подія в моєму житті - зустріч із Блаженнішим Любомиром Гузаром. Ця невимушена і спокійна бесіда пробудила в моєму серці почуття повної довіри та батьківської любові,   відчуття безпеки, спокою.

Дякую долі і ліцею за цю можливість безпосереднього спілкування з чудовою людиною та духовним авторитетом! 

 Овчаренко Т. В., голова Батьківської ради 22 групи

Перегляд світлин>>>